T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GÖLCÜK - Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi

Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi’nin Yeni Binasında ÇALIŞMALAR SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

Gölcük’ün efsane ve ilk lisesi olan Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nde yapım çalışmaları sorunsuz devam ediyor.  Okul inşaatında 273 adet fore kazık çakma işleminin tamamlanmasının ardından temel demirlerinin döşenme işlemi sürüyor.

Gölcük’ün efsane ve ilk lisesi olan Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nde yapım çalışmaları sorunsuz devam ediyor. Okul inşaatında 273 adet fore kazık çakma işleminin tamamlanmasının ardından temel demirlerinin döşenme işlemi sürüyor.

 

550 günde tamamlanması planlanıyor

 

Depreme dayanıksız olduğu tespit edilmesinin üzerine tahliye edilip yıkılan Gölcük Barbaros Hayrettin Lisesi’nin yeni binasının çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin daha güvenilir olması için zemine döşenen 273 fore kazığın ardından temel atımı noktasında, temel demirleri yerlerine yerleştirildi. Hızlı bir şekilde devam eden okul binasının 550 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Depreme dayanıklı olarak inşa edilen Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi 36 derslikli olacak ve Kapalı Spor Salonu inşa edilecek.

 

Üstübi, “Beton dökümünü 3 ayrı noktadan gerçekleştireceğiz”

 

Üst Grup Şirket Yetkilisi ve İnşaat Şantiye Şefi İrfan Üstübi, gazetemize şu açıklamaları yaptı: ‘Şu anda çalışmalarımız sorunsuz ilerliyor. Okul binamızın temelinin daha güçlü olması için 273 adet fore kazık çakıldı ve şu anda temel demirlerimizde döşenmiş durumda. Ekim ayının ilk haftasındatemel betonunun dökülmesini planlıyoruz. Beton dökümünü 3 ayrı noktadan gerçekleştireceğiz ki tek günde temel atma işlemimizi bitirmemiz gerekiyor. Zeminde sıvılaşma riski nedeniyle hem fore kazık hem de temel konusunda çok hassas davranıyoruz. Binamız 4 katlı olacak ve yan kısmında Kapalı Spor Salonumuz olacak. Onunda şu anda temel hazırlıkları yapılıyor’ dedi.

 

Eğitimlerine Cumhuriyet İlkokulu’nda almaya devam edecek

 

Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi öğrencileri Okullarına kavuşana kadar eğitimlerini Cumhuriyet İlkokulu’nda almayı sürdürecek.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2023 - Güncelleme: 26.12.2023 00:14 - Görüntülenme: 122
Kaynak: Gölcük haber
  Beğen | 1  kişi beğendi